A zene világnapja

Október elseje a zene világnapja. Ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést.

A zene világnapját 1975 óta – Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására – ünneplik október 1-jén.

Iskolánkban október 2-án – a hagyományainknak megfelelően – a felső tagozatos diákok közösen, az alsó tagozatosok tanórákon emlékeztek meg e jeles napról. A 10 órakor kezdődő műsort Mátéffy Dénes 4.a osztályos tanulónk gitárelőadása indította, a Hej tulipán kezdetű népdallal. Őt az iskolai kórusunk követte, először Karai József : Estéli nótázás népdalait adták elő, szólót énekelt Eszter Ábel és Eszter Márton 4.a osztályos, illetve Olteán Edina és Frommer Viktória 7.a osztályos tanulóink, majd a felső tagozatosok csatlakozásával őszi dalcsokor hangzott el – Ősszel érik babám, Hull a szilva, Érik a szőlő.

Köszönjük szépen Huszta Renáta tanárnőnek a felkészítést és a műsort! 🙂