Állatok világnapja

Iskolánkban október 3-án és 4-én, kedden és szerdán az állatok világnapja alkalmából a felelős állattartás témaköre is teret kap. Tanulóink számára szakavatott vendégek tartanak rövid bemutatókat és tájékoztatókat arról, hogyan is kell “felelősséggel tartozni azért, amit megszelidítettünk”.

Kedden először az első évfolyamosok (14.00-14.45), majd a másodikos diákok (14.45-15.30) ismerkedhetnek meg Sebestyén Diánával és Mankával, akik az állattartás rejtelmein túl még egy rövid agility-bemutatót is tartanak a legkisebbjeinknek.

Szerdán reggel az Eszkuláp Állatvédő Egyesület képviseletében Márki Viktóriával és Rugóval találkoznak a 3.a és 4.a osztályosaink (8.00-8.45). Ebben az órában szó esik majd a menhelyekről, az örökbefogadásról, illetve Rugó trükkjét is megismerik a diákok.

11.00-től a 3.b és a 7.a osztályosokhoz két állatorvos látogat majd, a kisebbekhez Éger Eszter, a nagyobbakhoz Szepes Orsolya. Mindketten az állatorvosok munkájával ismertetik majd meg tanulóinkat.

12.45-13.15-ig az 5.b és 6.a osztályok, majd azt követően 13.15-13.45-ig a 4.b, 5.a és 8.a osztályok ismerhetik meg a Rex Alapítvány munkáját.

Délután, 15.00-16.00-ig a kézműveskedésé lesz a főszerep: a kicsik (1-3. évfolyamok) a tantermeikben, míg a nagyok az ebédlőben készíthetnek újrahasznosított anyagokból a nap témájához kapcsolódó tárgyakat, játékokat.

 

Az “állati naphoz” három pályázat is tartozik, melyre várjuk pályaműveiteket. Ezek leírásait a linkre kattintva olvashatjátok.

Állati-portré

Állati nap pályázat

Az angol fordítási pályázatot a könyvtár melletti faliújságon találjátok.

Szintén az állatok világnapjához kapcsolódóan adománygyűjtést rendezünk. Az erről szóló információkat itt, illetve az iskola portáján kifüggesztve is megtaláljátok.

Az adománygyűjtésünket október végéig meghosszabbítottuk. Köszönjük mindenkinek az eddig beérkezett felajánlásokat az Eszkuláp Állatvédő Egyesület nevében!